Lõuna-Korea katsetas ballistilist raketti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PAC-3 maa-õhk tüüpi raketid läbi kirsiõite. Foto on illustratiivne.
PAC-3 maa-õhk tüüpi raketid läbi kirsiõite. Foto on illustratiivne. Foto: BEHROUZ MEHRI/AFP/Scanpix

Lõuna-Korea katsetas edukalt siseriiklikult valmistatud ballistilist raketti, mis suudab tabada sihtmärke kogu Põhja-Koreas, teatas uudisteagentuur Yonhap täna.

Katsetus toimus päev pärast seda, kui Põhja-Korea tulistas omaenda ballistilise raketi Jaapani merre.

Lõuna-Korea kuulub USA julgeolekuvarju alla ning seal asub tuhandeid USA sõdureid. Sellest hoolimata leppisid riigid kokku, et Soul pea kolmekordistab oma ballistiliste rakettide tegevusulatuse, et kaitsta riiki Pyongyangi tuuma- ja raketiohu eest.

Yonhap kirjutas täna viitega kõrgetasemelisele valitsusallikale, et Lõuna-Korea katsetas 800-kilomeetrise tegevusraadiusega raketti. Katsetus oli edukas.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja keeldus katsetust kommenteerimast.

Lõuna-Korea kavatseb uue raketi teenistusse võtta tänavu pärast lisakatsetusi, millega soovitakse tagada raketi usaldusväärsus, lisas Yonhap.

Uue raketi tegevusraadius katab kogu Põhja-Korea isegi juhul, kui see tulistatakse välja Lõuna-Korea lõunaosast, öeldi uudises.

Möödunud aasta juunis katsetas Lõuna-Korea edukalt kahte siseriiklikult toodetud raketti, mis suudavad toimetada ühetonnise lõhkepea kuni 500 kilomeetri kaugusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles