Trump: keemiarünnak Süürias muutis mu arvamust Assadist (11)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald J. Trump.
Donald J. Trump. Foto: Ron Sachs/SIPA/Scanpix

Eilsel pressikonverentsil sõnas USA president Donald Trump, et keemiarünnak Süüria tsiviilisikute vastu muutis tema arvamust president Bashar al-Assadist, vahendab CNN.

«Mul on nüüd vastutus ning ma võtan selle ja kannan seda väga uhkelt,» teatas Trump Valges Majas.

Trump sõnas, et Obama suutmatus punase joone ületamisele vastata oli suur tagasilöök mitte ainult Süürias, vaid ka mujal maailmas.

«Eilne keemiarünnak, mis oli nii kohutav süütute Süüria inimeste vastu, kelle seas oli ka naisi, lapsi ja isegi ilusaid väikseid beebisid, see oli solvang inimsuse pihta,» sõnas Trump eile.

«Assadi režiimi jõledusi ei saa taluda. Ühendriigid seisavad koos oma liitlastega üle maailma, et see kohutav rünnak, ja kõik teised sarnased, hukka mõista,» lisas president.

USA välisminister Rex Tillerson kutsus Venemaad üles hindama ümber suhteid Süüria presidendi Bashar al-Assadi ja tema režiimiga.

«Meie arvates on venelastel nüüd aeg väga põhjalikult mõelda toetuse jätkamise üle Assadi režiimile,» ütles Tillerson välisministeeriumis korraldatud pressikonverentsil.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles