Euroopa Liit rahastas Tšehhi bordelli (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Koen van Weel/AFP/Scanpix

Euroopa Komisjon uurib väidetavat ELi raha väärkasutamise juhtumit, milles maksti bordellihoone renoveerimise eest, vahendab Politico.

Euroopa Liidu raha kasutati Tšehhi-Saksa piiril asuva hoone renoveerimiseks, mida kasutatakse nüüd bordellina, teatas Saksa ringhääling MDR eile.

Ringhäälingu teatel eraldati ELi fondidest 40 000 eurot Prahast 140 kilomeetrit idas asuva Pomezí küla maamaja renoveerimiseks. Nüüd kasutatakse MDRi teatel maja aga bordellina.

Väidetavalt uurib juhtumit Euroopa Komisjon ja hoone omanikul on palutud kogu raha tagastada.

Saksa konservatiivne parlamendisaadik Peter Jahr kritiseeris Euroopa Liidu regionaalarengufondi vahendite kasutamist Tšehhis, kus raha makstakse välja pärast avalduse täitmist, kuid kontrollid selle väidetava kasutamise kohta leiavad aset alles hiljem.

Jahri sõnul peab see protsess muutuma: «See juhtum tõestab, et kontroll peab toimuma kohe, et ennetada raskeid eksimusi ja võimalust petta.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles