Euroopa Parlament kiitis heaks EL-i viisavabaduse Ukrainaga (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu peaminister Saulius Skvernelis, Jüri Ratas, Ukraina peaminister Volodõmõr Groisman ja Läti peaminister Maris Kucinskis Kiievis.
Leedu peaminister Saulius Skvernelis, Jüri Ratas, Ukraina peaminister Volodõmõr Groisman ja Läti peaminister Maris Kucinskis Kiievis. Foto: Sergei Chuzavkov/AP/Scanpix

Euroopa Parlament kiitis täna suure häälteenamusega heaks viisavabaduse kehtestamise Ukraina kodanikele.

Viisavabaduse andmist Ukraina kodanikele toetas 521 Euroopa Parlamendi saadikut ja 75 oli vastu.

Uue seaduse alusel saavad biomeetrilist passi omavad ukrainlased Euroopa Liitu viisata siseneda 180-päevase perioodi vältel 90 päevaks turismi, perekondlikel või ärilistel, kuid mitte töötamise eesmärgil. Muudatus ei kehti Iirimaale, Ühendkuningriigile, Islandile, Liechtensteinile, Norrale ja Šveitsile.

«Ukraina on täitnud kõik eeskirjad, mistõttu saab viisanõude tühistada,» ütles raportöör Mariya Gabriel. «Viisanõude tühistamine saab olema järjekordne väga tugev sõnum, et Ukraina on Euroopa Liidule idapartnerlusprogrammis võtmetähtsusega partner.»

Otsuse peab veel heaks kiitma ka Euroopa Liidu Nõukogu. Muudatus jõustub ilmselt juunis, 20 päeva pärast otsuse avaldamist Euroopa Liidu Teatajas.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles