Süüria eitas kategooriliselt keemiarelvade kasutamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria välisminister Walid Muallem.
Süüria välisminister Walid Muallem. Foto: Anton Novoderežkin/TASS/Scanpix

Süüria relvajõud ei kasutanud ega kasuta ka tulevikus keemiarelvi, teatas riigi välisminister Walid Muallem täna.

«Rõhutan teile veelkord: Süüria sõjavägi pole kasutanud, ei kasutanud ega kasuta ka tulevikus taolisi relvi. Mitte ainult meie enda rahva, vaid isegi terroristide vastu, kes ründavad meie tsiviilisikuid oma miinipildujatega,» lausus Muallem.

«Süüria armee esimene õhurünnak oli sel päeval (teisipäeval) kell 11.30 ja sellega rünnati Al-Nusra Rindele kuuluvat relvahoidlat, mis sisaldas keemiarelvi,» ütles Muallem.

Al-Nusra, praeguse nimega Fateh al-Shami, Rinne oli varem Al-Qaeda Süüria haru ning on äärmusrühmituse Islamiriik (IS) suurim džihadistlik vastane.

«Al-Nusra Rinne, IS ja teised organisatsioonid hoiavad jätkuvalt keemiarelvi linnades ja elupiirkondades,» lisas ta.

Ka Venemaa teatas, et USA ja teiste riikide väited koletuslikust kuritööst ei põhine objektiivsel tõestusmaterjalil.

Eile sai Süürias Idlibi provintsi mässuliste alal Khan Sheikhuni linnas arvatavas mürkgaasirünnakus surma vähemalt 86 inimest. Türgi teatas täna et kolme hukkunu lahkamine kinnitas, et tegemist oli keemiarünnakuga.

Kahtlustatakse, et Süüria sõjalennukid heitsid linnale mürkkemikaaliga pomme. Venemaa väitel ei teinud Süüria keemiarünnakut, vaid Süüria valitsusvägede lennukid ründasid Khan Sheikhuni lähedal terroristide ladu, kus oli ka toksilisi aineid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles