Luhtunud Põhja-Korea raketikatsetus võis olla USA kätetöö

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telepilt 5. aprilli raketikatsetusest.
Telepilt 5. aprilli raketikatsetusest. Foto: JUNG YEON-JE/AFP/Scanpix

Eilse Põhja-Korea raketikatsetuse läbikukkumine võis ekspertide sõnul olla Ameerika Ühendriikide korraldatud küberrünnaku tulemus, vahendab The Independent.

Tokyos resideeruv kaitseanalüütik Lance Gatling arvab, et luhtunud katsetus võis olla Ühendriikide vahelesegamise tulemus.

USA käivitas teadaolevalt juba 2014. aastal Põhja-Korea raketikatsetusi segava programmi, et pärssida Põhja-Korea tegevust relvastuse arendamisel.

Rakettide osade ja funktsioonide kahjustamiseks kasutatakse küberrünnakuid ja pettemanöövreid.

«Raketikatsetuste juures võivad paljud asjad valesti minna, kuid väljast vaadates on võimatu öelda, kas miski mõjutas sisemist juhtimist või kontrollsüsteeme,» sõnas Gatling. «On võimalik, et Põhja varustuskett vajalike osade jaoks on tahtlikult vigane ja nad ei pruugi seda kunagi teada saada.»

«See on täiesti võimalik, et imporditavad osad on taotluslikult vigased, kuna läbi ajaloo oleme näinud sarnaseid katseid vaenlaste võimekust saboteerida,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles