Venemaa eitab Assadi süüd Süüria keemiarünnakus

Juhan Mellik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: A

Üleeile Süürias vähemalt 72 inimelu nõudnud väidetav keemiarünnak tuli arutlusele Ühinenud Rahvaste Organisatsioonis, mille julgeolekunõukogu kogunes New Yorgis.

Suurbritannia, Prantsusmaa ja Ameerika Ühendriigid esitasid kavandi, milles nõutakse Idlibi provintsis asuva ja mässuliste valduses olevale Khan Sheikhouni linnale korraldatud rünnaku täiemahulist uurimist.

Pakutav plaan põrkus kohe Venemaa teravale vastuseisule. Moskva on tunnistanud, et Süüria lennukid ründasid Khan Sheikhouni, kuid eitab keemiarelva kasutamist sealse elanikkonna vastu. Mürgitus tekkinud Venemaa väitel sellest, et heidetud pommid tabasid maapealset keemiarelvade ladu. «Eile viisid Süüria lennukid Khan Sheikhouni idapoolses eeslinnas läbi rünnaku suurele terroristide laskemoonahoidlale ning nende sõjatehnikale,» vahendab BBC Vene kaitseministeeriumi kõneisikut Igor Konašenkovit. «Selle lao territooriumil asusid ka töökojad, kus toodeti keemilisi relvi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles