Clinton enne rünnakut: USA peaks Assadi lennuväljad hävitama (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton.
Hillary Clinton. Foto: Drew Angerer/AFP/scanpix

Ühendriigid peaksid hävitama Süüria valitsuse lennuväljad, ütles endine välisminister Hillary Clinton eile, kui Washington ähvardas vastata keemiarünnakule Süürias sõjalise käiguga.

«Usun jätkuvalt, et oleksime pidanud kehtestama lennukeelutsooni,» ütles Clinton New Yorgis naisteemadele keskenduval konverentsil Women in the World Summit. «Leian, et me oleksime pidanud olema rohkem valmis seisma vastu [president Bashar al- Assadile.»

Presidendivalimistel Donald Trumpile kaotanud Clintoni sõnul on Assadi õhujõud põhjustanud kõige rohkem tsiviilelanike surma, mida oleme näinud läbi aastate ning mida nägime ka viimastel päevadel.

«Usun veendunult, et me oleksime pidanud ja jätkuvalt peaksime hävitama tema lennuväljad ning takistama tal neid kasutamast süütute inimeste pommitamiseks,» lisas Clinton tormilise aplausi saatel.

Clinton ütles seda oma esimesel avalikul usutlusel pärast paljude jaoks šokeerivat kaotust Trumpile.

Trump hoiatas varem, et midagi peab juhtuma vastuseks keemiarünnakule, milles hukkus vähemalt 86 inimest ning mis vallandas üleilmse raevu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles