Venemaa täiendab oma sõjalist kohalolekut Vahemerel (12)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene mereväe fregatt Admiral Grigorovitš sõitmas läbi Istambuli.
Vene mereväe fregatt Admiral Grigorovitš sõitmas läbi Istambuli. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Vene fregatt Admiral Grigorvitši nähti läbimas Bosporuse väina, Interfaxi andmeil on laev teel Süüria lähistele.

Venemaa merevägi andis oma uusimale fregatile Admiral Grigorovitš käsu väljuda Mustast merest ja ja siseneda Vahemere akvatooriumi, teatas Interfax viitega kohalikele infoportaalidele, kes avaldasid ka pildi laevast Bosporuse väinas.

«Admiral Grigorvitš naaseb pärast õppusi oma koosseisu Vahemeres,» vahendas Interfax informeeritud allika sõnu. Allika sõnul toimusid õppused möödunud nädala kolmapäeval pärast Türgi mereväe laevade Novorossiiski külastamist.

Tegemist on uue põlvkonna valvelaevaga, mis on varustatud tiibrakettidega Kalibr. 2016. aasta novembris osales laev Süüria mässuliste pommitamises.

Umbes samal ajal teatas peaminister Dmitri Medvedev oma Facebooki kontol, et Süüria valitsusvägede vastu läbi viidud rünnakud olid «Venemaaga lahing-kokkupõrke piiri peal» ja kordas juba varem Kremli poolt välja käidut, et raketirünnakud olid USA sõjaline sekkumine suveräänse riigi asjadesse.

«Selle asemel, et järgida ülekorratud teesi võitlusest peamise vaenlase – Islamiriigiga – näitas Trumpi administratsioon, et kavatseb hoopis tuliselt võidelda Süüria valitsusega, minnes nii vastuollu nii rahvusvahelise õigusega. Seda tehti ilma ÜRO heakskiiduta, eirates vajalikke protseduure, küsimata Kongressilt USA ründamisega mitte seotud sõjalise aktsiooni jaoks heakskiitu. Venemaaga lahing-kokkupõrgete piiril,» kirjutas Medvjedev oma Facebooki lehel.

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles