Afganistanis sai surma USA sõjaväelane

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõdur märtsikuus Kandahari lähedal.
USA sõdur märtsikuus Kandahari lähedal. Foto: Sipa USA/DoD/Sipa USA

Afganistanis sai laupäeval surma USA sõjaväelane, kes osales sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik vastu korraldatud operatsioonis, teatas Ühendriikide armee.

"USA sõdur hukkus lahingutegevuses Islamiriigi vastase operatsiooni käigus," ütles USA relvajõudude eestkõneleja Bill Salvin.

Mereväekapteni sõnul sai sõjaväelane surmavalt haavata Nangarhari provintsis.

Venemaa president Vladimir Putin ja Iraani president Hassan Rouhani tegid eelmisel nädalal ühisavalduse, milles väljendasid muret Afganistani olukorra halvenemise pärast. Riigijuhtide sõnul teeb neid murelikuks "äärmusjõududest lähtuvate terroriohtude hulga kasv selles riigis".

Afganistani välisminister teatas märtsis, et soovitakse Ühendriikidelt täiendavate jõudude saatmist riiki seoses raskustega, millega Kabul seisab silmitsi võitluses äärmusrühmituste Taliban ja Islamiriik vastu. Salahuddin Rabbani tervitas USA ja NATO vägede kindrali Afganistanis John Nicholsoni üleskutset saata riiki lisaks paartuhat Ühendriikide või teiste koalitsiooniriikide sõdurit.

NATO-l on Afganistanis 13 300 sõdurit, neist üle pooled ehk 8400 on ameeriklased, kes toetavad valitsusvägesid Talibani ning teiste islamistlike relvarühmituste vastu.

Afganistanis hukkus 2016. aasta esimese kümne kuu jooksul 6785 afgaani sõdurit, sealjuures hukkus sel perioodil konfliktis 11 500 tsiviilisikut.

2014. aastaga lõppes NATO 13 aastat kestnud sõjaline operatsioon Afganistanis. 2015. aasta jaanuaris jätkus liitlasvägede teiseilmeline kohalolek missiooni Resolute Support raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles