Norra politsei tegi kahjutuks lõhkeseadeldise ja pidas kinni kahtlusaluse (13)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei sündmuskohal.
Politsei sündmuskohal. Foto: Fredrik Varfjell/AP

Norra politsei teatas, et pommirühm tegi ööl vastu laupäeva Oslo kesklinnas kahjutuks lõhkeseadeldise ja pidas kinni kahtlusaluse.

Politsei kirjutas oma Twitteri kontol, et pomm on kahjutuks tehtud. Politseiülem Vidar Pedersen kinnitas, et tegemist oli tõepoolest lõhkeainega. Juhtunuga seoses on kinni võetud mees, kes viidi ülekuulamisele.

Pederseni sõnul leiti seadeldis Groenlandi metroojaama juurest. Politsei evakueeris ümberkaudsete restoranide ja baaride külastajad.

Varem oli meedia teatanud, et Oslos suleti mitmeid tänavaid kahtlase pommilaadse eseme tõttu.

«Kõik restoranid on suletud. Me nägime raskes varustuses politseiametnikke minemas igasse poodi ja restorani. Kui me üritasime vaadata, et mis seal toimub, siis politsei karjus, et püsige siseruumides,» kirjeldas 23-aastane Malin Myrvold.

Kohalik meedia oli varem kirjutanud, et korrakaitsepatrull märkas kahtlaselt käitunud meest, kes viidi ülekuulamisele. Kinnipidamise käigus avastati ka kahtlane seade.

Sündmuskohale saadeti hulgaliselt politseipatrulle ja kiirabibrigaade.

Uudisteagentuuri NTB teatel kõmatas samas piirkonnas veidi hiljem kõva pauk, mis tähendas, et lõhkeseadeldis tehti kahjutuks.

Oslo lõhkeseadeldise paigaldajaks peetakse 17-aastast asüülitaotlejat

Norra julgeolekupolitsei kahtlustab lõhkeseadeldise paigaldamises Oslo kesklinna 17- aastast Venemaalt saabunud varjupaigataotlejat.

Esialgu kahtlustatakse teda lõhkeaine ebaseaduslikus käitlemises, ütles julgeolekupolitsei esindaja pressikonverentsil.

Oslo intsidendi tõttu tõstab Norra kaheks kuuks ohuhinnangut.

17-aastane asüülitaotleja on julgeolekupolitseile varasemast tuttav. Politsei ei täpsustanud samas, kas noormeest ka jälgiti. Ei ole ka selgust, kas tema motiiv oli terroristlik.

Ajalehe VG andmeil on kahtlusalune väljendanud oma toetust äärmusrühmitusele Islamiriik (IS).

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles