Video: Süürias avati Trumpi-nimeline restoran (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump
USA president Donald Trump Foto: JIM YOUNG/REUTERS/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi nimeline restoran ei tohiks kedagi üllatada, kuid kui see asub Süürias võivad asjalood muutuda, vahendab Kurdistan24. 

Endise ärimoguli ja praeguse Ühendriikide presidendi järgi nime saanud väike söögikoht asub Süüria kurdilinnas Kobanes.

Süüria näol on tegemist riigiga, mille kodanikele Trump üritas hiljuti kaks korda kehtestada reisikeeldu. Lisaks viisid USA õhujõud selle nädala alguses Süürias läbi raketirünnaku. Tegu oli vastusega seal aset leidnud keemiarünnakule.

Trumpi restoranis müüakse falafeli-võileibu.

Selle omanik Waleed Shekhi sõnas, et nimetas söögikoha Trumpi järgi, sest soovib nii aidata kaasa Süüria ja USA vaheliste suhete paranemisele. «Loodan, et mul õnnestub seal väikest kasumit teenida, sest mina ja mu naine valmistame väga maitsvaid võileibu. Lisaks on ka koha nimi ligitõmbav,» sõnas Shekhi, kes loodab äriga oma pere toita.

«Kõik mu pereliikmed töötavad seal, sest ma ei saa töötajatele palga maksmist endale lubada. Seepärast olin sunnitud oma lapsed koolist ära võtma ja tooma nad siia endale appi.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles