Video ja galerii: ISISe rünnakutes Egiptuse kirikutele hukkus vähemalt 43 inimest (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Palmipuudepühal kärgatanud plahvatused kahes Egiptuse kopti kirikus nõudsid pühapäeval vähemalt 43 inimese elu, teatasid võimud.

Rünnakud Kairost põhjas asuva Tanta linna Mar Girgise kirikus ja sadamalinna Aleksandria Püha Markuse kirikus leidsid aset vaid mõni nädal enne paavst Franciscuse kavandatavat visiiti, millega katoliku kiriku pea tahab näidata toetust Egiptuse suurele kristlikule vähemusele.

Tervishoiuministeeriumi andmeil sai esimeses plahvatuses Niiluse deltas asuvas Tanta linnas surma 25 ja vigastada üle 70 inimese. «Plahvatus kärgatas missa ajal esimestes ridades altari lähedal,» lausus Egiptuse siseministri asetäitja kindral Tarek Atiya. Hukkunute hulgas oli ka preestreid. 

Ministeeriumi andmeil sai mõni tund hilisemas rünnakus Aleksandria Püha Markuse kopti kirikus surma 11 ja vigastada 33 inimest. Egiptuse kopti kirik teatas, et seal osales palmipuudepüha missal ka kiriku pea paavst Tawadros II.

Kopte, keda on Egiptuse 92 miljonist elanikust umbes kümnendik, on viimasel ajal tabanud mitmed ohvriterohked rünnakud.

Džihadistide ja islamistide väitel toetasid koptid sõjalist riigipööret, millega 2013. aastal kukutati islamistist president Mohamed Morsi, ning millele järgnes tema poolehoidjate verine mahasurumine.

Detsembris hukkus pühapäevamissal Kairos  29 inimest.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles