Venemaa ja Iraan ähvardasid Ühendriike (26)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene väed Teises maailmasõjas
Vene väed Teises maailmasõjas Foto: RIA Novosti/Scanpix

Venemaa ja Iraan ähvardasid USAd, et nende sätestatud punaste joonte ületamisel Süürias vastavad nad jõuga, vahendab Independent. 

Peale Ühendriikide korraldatud õhurünnakut Süüria õhujõudude baasile, mis oli vastuseks Khan Sheikhounis aset leidnud keemirünnakule, on suhted Süüria toetajate ja lääne vahel aina pingelisemaks muutunud.

Täna tegid Süüria liidri Bashar al-Assadi toetajad ühisavalduse, milles teatati, et juhul, kui nende paika pandud punaseid jooni ületatakse, vastavad nad jõuga. «Süüria vastase agressiooniga ületas Ameerika punase joone. Nüüdsest vastame jõuga igale agressorile ja igale punase joone ületamisele. Ameerika teab, et meie võimekus on hea,» teatati meediaväljaandes Ilam al Harbi.

USA president Donald Trump sõnas, peale 60 Tomahawk-tüüpi raketi suunamist Süüria õhuväebaasi vastu, et esindas teoga maailma. Väidetavalt kasutasid valitsusväed just seda baasi, et läbi viia keemiarünnak, milles hukkus pea 80 inimest.

Venemaa kaitseministeeriumi teatel pole mingit keemiarünnakut toimunudki ja Süüria valitsusväed pommitasid terroristide relvaladu, kus toodeti ja hoiti mürgist gaasi. 

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles