Lõuna-Euroopa liidrid arutavad EL-i tugevdamist seoses Brexitiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania peaminister Mariano Rajoy
Hispaania peaminister Mariano Rajoy Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa Liidu lõunapoolsete liikmesriikide liidrid kohtuvad esmaspäeval Madridi lähedal, et näidata ühtsust ja toetust suuremale integratsioonile ühenduse sees pärast seda, kui Suurbritannia alustas lahkumisprotsessi Brexitit.

Hispaania peaminister Mariano Rajoy võõrustab Prantsusmaa, Itaalia, Portugali, Kreeka, Küprose ja Malta liidreid Madridi lähedal asuvas El Pardo palees.

Kohtumine on võimalus "saata sõnum ühtsusest ja panustamisest Euroopa integratsiooniprotsessi meie ajaloo otsustaval hetkel", ütles Rajoy kantselei avalduses.

"Euroopa peab jätkama töötamist, et tegeleda teemadega, mis tekitavad tema kodanikes kõige rohkem muret, ja tugevdama oma integratsiooniprojekti," lisati avalduses.

Esmaspäevase tippkohtumise teemade seas on ka migratsioon, samuti majandus-, sotsiaal- ja kaitsepoliitika.

Tegemist on Lõuna-Euroopa liidrite kolmanda kohtumisega. Esimene neist leidis aset Ateenas mullu septembris ja teine tänavu jaanuaris Lissabonis.

Madridi kohtumise kuupäev tehti teatavaks 29. märtsil ehk päeval, mil Suurbritannia alustas ametlikult EL-ist lahkumise kaheaastast protsessi.

Prantsuse diplomaatiliste allikate teatel arutavad Lõuna-Euroopa riikide liidrid ka Süüria kriisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles