Stockholmi ründaja on oma teoga rahul (3)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usbek Rakhmat Akilov sõitis reedel Stockholmis varastatud veokiga surnuks neli inimest.
Usbek Rakhmat Akilov sõitis reedel Stockholmis varastatud veokiga surnuks neli inimest. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT/Svenska Dagbladet

Stockholmis reedel nelja hukkunuga terrorirünnaku toime pannud  usbekk Rakhmat Akilov teatas, et on toime panduga rahul.

Rootsi ajalehe Expressen teatel ütles mees ülekuulamise ajal, et rünnak läks täpselt tema plaanide kohaselt, vahendab ERR raadiouudised.

Akilov tunnistas, et on ISISe liige ja sai korralduse otse ISISe peakorterist Süürias. Aftonbladeti teatel oli mehel väga kiire enda ISISsse kuulumisest teatamisega. Ta karjus seda juba vahistamisel. Lehe teatel korraldas mees rünnaku Stockholmis seetõttu, et Rootsi ründavat omakorda Süürias.

Rootsi politsei tunnistas, et kuigi meest otsiti pärast varjupaigataotluse tagasilükkamist taga, oli tegu täiesti kõrvalise isikuga, kellest tõsisemat kuritegu karta ei osatud. Esimestel rünnakujärgsetel tundidel ei langenud kahtlus kordagi Akilovi peale.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles