Kreml: USA raketilöögid Süüriale näitasid täielikku koostöötahtmatust (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Peskov.
Dmitri Peskov. Foto: Sergei Gunejev/Sputnik/Scanpix

Andes Süüria pihta raketilöögid, näitas USA täielikku soovimatust teha Venemaaga koostööd, ütles Vene presidendi pressisekretär Dmitri Peskov.

ütles Vene presidendi pressisekretär Dmitri Peskov.

«USA näitas sel viisil täielikku soovimatust teha Süürias mingilgi viisil koostööd ja arvestada üksteise huvisid,» ütles Peskov ajakirjanikele ja lisas, et Vene president Vladimir Putin peab rünnakut rahvusvaheliste lepete rikkumiseks ning seda tehti keemiarünnakut ettekäändena kasutades.

«Süüria armeel pole keemiarelvi, mida kasutada,» lisas Peskov.

Samas suunas ta kaitseministeeriumile edasi küsimuse, kas Venemaa ja USA õhujõud koordineerivad praegu oma tegevust, lähtudes vastastikuse arusaamise memorandumist.

Vene armee esindaja kindralmajor Igor Konašenkovi sõnul oli lisaks veel Ühendriikide õhurünnaku efektiivsus väga madal, sest 59 raketist tabas märki vaid 23.

USA välisminister Rex Tillerson süüdistab seevastu Venemaad suutmatuses täita võetud rahvusvahelisi kohustusi. Tillersoni sõnul tõestas venelaste läbikukkumist võimetus ära hoida keemiarünnakut Süürias.

Tillerson viibib homme ja ülehomme visiidil Moskvas. Kuid Kremli andmetel Putiniga tal hetkel kohtuda pole plaanis.

Presidendi pressisekretär kommenteeris nõnda USA meedia teateid, et Tillersoni reisi kavast kadus kohtumine Putiniga, kuid nentis, et sellisest kohtumisest presidendi päevakavas ei ole kunagi teatatudki.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles