Soome kohalikud valimised võitis Koonderakond

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult paremale: Põlisoomlaste esimees ja Soome välisminister Timo Soini, Keskerakonna esimees ja peaminister Juha Sipila, Koonderakonna esimees ja rahandusminister Petteri Orpo ja sotsiaaldemokraatide esimees  Antti Rinne kuulamas Soome kohalike valimiste hääletustulemusi.
Vasakult paremale: Põlisoomlaste esimees ja Soome välisminister Timo Soini, Keskerakonna esimees ja peaminister Juha Sipila, Koonderakonna esimees ja rahandusminister Petteri Orpo ja sotsiaaldemokraatide esimees Antti Rinne kuulamas Soome kohalike valimiste hääletustulemusi. Foto: LEHTIKUVA/REUTERS/Scanpix

Soomes pühapäeval toimunud kohalikud valimised võitis konservatiivne Koonderakond. Hea tulemuse saavutasid ka rohelised, kuid suurimaks kaotajaks peetakse populistlikku erakonda Põlissoomlased.  

Koonderakond sai 20,7 protsenti häältest ning erakonna võit taandus paljuski populaarse Helsingi linnapeakandidaadi edule, Jan Vapaavuori poolt hääletas 29 540 inimest – rohkem kui kellegi teise poolt kogu riigis.

«Absoluutselt hämmastav,» õnnitles Vapaavuorit ka Koonderakonna esimees ja rahandusminister Petteri Orpo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles