Kas Venemaa oli Süüria keemiarünnaku kavatsusest teadlik? (56)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süürias aset leidnud keemiarünnakute ohvrite matmine.
Süürias aset leidnud keemiarünnakute ohvrite matmine. Foto: Fadi al-Halabi/AFP/Scanpix

USA kõrge ametniku sõnul leiti tõendeid, mis viitavad sellele, et Venemaa oli teadlik Süüria kavatsusest korraldada keemiarünnak, vahendab AP.

Ametniku sõnul lendas Vene droon üle haigla, kuhu toodi rünnaku ohvreid. Mõni tund peale drooni lahkumist, pommitas Venemaalt pärit lennuk haiglat. Ühendriikide ametnikud usuvad, et sellega üritati jälgi keemiarelvade kasutamisest varjata.

Ametnik lisas, et USA-l puuduvad tõendid, mis viitaksid, et venelased Põhja-Süürias aset leidnud keemiarünnakus eneses osalesid.

Tema sõnul ei saanud jälgimisdrooni haigla läheduses viibimine olla puhas kokkusattumus. Täpsemat aega, millal jälgimisseade piirkonnas viibis, anonüümsust nõudnud ametnik ei avaldanud, kuid kinnitas, et nad on veendunud , et drooni kontrollisid venelased.

Ta lisas, et haiglat pommitanud lennuki juht veel selgunud pole, sest süürlased kasutavad samuti Venemaal valmistatud aluseid.

Rünnakus, mis oli ajendiks Ühendriikide presidendi Donald Trumpi otsusele korraldada Süürias vasturünnak, hukkus vähemalt 80 inimest.

Kommentaarid (56)
Copy
Tagasi üles