Töötud Saksa meesmigrandid otsivad abi prostitutsioonist (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud Saksamaal
Põgenikud Saksamaal Foto: WOLFGANG RATTAY/REUTERS/Scanpix

Aina enam alaealisi migrante Saksamaal suundub noortele suunatud sotsiaalabist ilma jäädes seksiärisse, vahendab Deutcshe Welle. 

Saksa abiorganisatsioonide läbi viidud uuringust selgus, et aina enam noori migrante Saksamaal müüb elatise teenimiseks oma keha. Eriti paistis silma noorte meeste- eriti Afganistanist, Pakistanist ja Iraanist pärit migrantide- suurenenud hulk prostitutsiooniäris.

Kui põgenikud saavad täisealiseks (18- aastaseks) jäävad nad ilma valitsuse noortele migrantidele mõeldud sotsiaalabist.

Uuringule kaasa aidanud meediakanali RBB andmetel lepitakse enamus kohtumisi kokku sotsiaalmeedias. Vanemad mehed aga leiavad tihti noore meeskaaslase Berliini Tiergarteni pargist.

Saksa rohelised ja vasakpoolsed näevad tendentsis ebapädevat sotsiaalpoliitikat, mis jätab teatud grupi noori riigi toeta.

Heategevusorganisatsiooni «Hilfe for Jungs» esimees Ralf Rötten seevastu sõnas, et probleem on pigem Saksamaa asüüli- ja migratsioonipoliitikas. «Suur osa neist ei tohi õppida saksa keelt. Samuti ei lubata neil käia koolis või tööl,» ütles Rötten. «Mis neil muud üle jääb?»

Rötten lisas, et on kuulnud lugusid, kuidas illegaalsed immigrandid üksteisele prostitutsiooni kui head rahateenimisviisi soovitavad. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles