Prantsuse asekonsul hukkus õhupallipiloodi ja reisija tüli tõttu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhupallisõidud on üks Kapadookia tuntud turismiatraktsioone.
Õhupallisõidud on üks Kapadookia tuntud turismiatraktsioone. Foto: Caters News Agency / Scanpix

Prantsuse asekonsuli elu nõudnud õhupalliõnnetuseni Türgis viis tüli ühe reisija ja piloodi vahel, väitis sama õhupalliga sõitnud inimene.

«Piloot ütles, et me peame vastutuule tõttu maanduma, kui me olime õhus olnud vaid 30 minutit,» kirjeldas õnnetusest vigastusteta pääsenud İbrahim Fincan ajalehele Habertürk. «Üks naisreisija protestis, öeldes, et ta maksis sõidu eest 200 Türgi liiri. Ta ütles, et korraldajad lubasid, et sõit kestab tund aega. Nad hakkasid vaidlema. Piloot vaatas vaidluse ajal naise poole ja ei pannud tähele elektriliini.»

9. aprillil Kesk-Anatoolias Nevşehiris juhtunud õnnetuses, kus õhupall sõitis vastu elektriliini, hukkus Prantsuse asekonsul Vince Caumontat. Veel seitse inimest sai viga.

Fincani kirjelduste kohaselt tegi enamik õhupalli korvis olnud inimesi kokkupõrkehetkel pilti. Vaid Prantsuse konsul oli otseses kontaktis korviga ja sai elektrilöögi. Ülejäänutel aitasid ilmselt eluga pääseda ka kummitallaga jalatsid.

20 reisija seas olid ka Tofaşe korvpalliklubis mängiv kolumbialane Juan Palacios ja tema kihlatu.

Samal ajal pureb Kapadookia õhupallisõiduäri ka teine mure: turistide hulga vähenemine. Seetõttu on mõned kogenud kõrget palka saanud piloodid vallandatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles