Uues ÜRO JN resolutsioonikavas kutsutakse uurima Süüria keemiarünnakut (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria keemiarünnaku ohver
Süüria keemiarünnaku ohver Foto: Uncredited/AP/Scanpix

Suurbritannia, Prantsusmaa ja USA esitasid ÜRO Julgeolekunõukogule uue resolutsioonikava, milles nõutakse arvatava keemiarünnaku uurimist Süürias, teatas Briti suursaadik teisipäeval.

Uus resolutsioonikava nõuab «täielikku koostööd uurimisega», ütles suursaadik Matthew Rycroft Twitteris.

4. aprillil leidis Süürias Idlibi provintsis mässuliste kontrolli all olevas Khan Sheikhuni linnas aset keemiarünnak, mis nõudis 87 tsiviilisiku, nende seas 31 lapse elu.

Rünnakus süüdistatakse Assadi režiimivägesid. Damaskus eitab seotust juhtunuga.

Julgeolekunõukogu arutas eelmisel nädalal pärast Süüria režiimi arvatavat keemiarünnakut ülestõusnute kontrolli all olevale Khan Sheikhuni linnale kolme eelnõuteksti, kuid ühtki neist hääletusele ei pandud.

«Me ei tohi alla anda, me peame üritama saada rünnakut tauniva teksti, mis nõuaks põhjalikku uurimist,» ütles Prantsusmaa suursaadik ÜRO-s François Delattre ajakirjanikele.

Prantsusmaa taotles ka eelmisel nädalal koos USA ja Suurbritanniaga põhjalikku uurimist, kuid Venemaa oleks nende eelnõu tõenäoliselt vetostanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles