Leht: FBI sai loa jälgida Trumpi kampaanianõuniku suhtlust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carter Page.
Carter Page. Foto: Artyom Korotayev/TASS/Scanpix

USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) sai eelmisel suvel ülisalajasi luureküsimusi menetlevalt kohtult loa jälgida toonase vabariiklaste presidedikandidaadi Donald Trumpi nõuniku suhtlust, kirjutas ajaleht Washington Post allikatele viidates.

Lehte informeerinud ametnike sõnul oli see osa ülisalajasest juurdlusest eesmärgiga selgitada välja Trumpi kampaania võimalikud sidemed Venemaaga.

FBI kinnitas kohtule, et neil on mõjuv põhjus uskuda Trumpi kampaania välispoliitikanõuniku Carter Page'i tegutsemist Vene agendina.

Washington Posti sõnul on Page'i juhtum selgeim tõend selle kohta, et FBI oli kindel mõne Trumpi kampaanianõuniku sidemetest Vene agentidega.

USA-s käib juurdlus, millega püütakse välja selgitada, kas Trumpi kampaanial oli sidemeid Venemaaga ja kas too mõjutas valimisi Trumpi kasuks.

Trump määras Page'i, kes oli varem pankurina Moskvas töötanud, 2016. aasta märtsis valimiskampaania välispoliitikanõustajate rühma liikmeks, kuid hiljem lahkus ta meeskonnast. Üheks põhjuseks peetakse tema reisi Venemaale, mis äratas vastuolulist tähelepanu. Page ise kinnitas, et tegemist oli eraviisilise ärireisiga.

Page on korduvalt eitanud väärsamme suhetes Venemaaga ja Trumpi kampaanias.

«Mul ei ole midagi varjata,» ütles ta ka Washington Postile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles