Taiwan keelas koeraliha söömise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Woohae Cho/AP/Scanpix

Taiwanist sai esimene riik Aasias, mis keelustas seadusetähe all nii koera- kui kassiliha tarbimise ja müügi.

Inimesed, keda lemmikloomaliha ostult, müügilt või söömiselt tabatakse, seisavad nüüd vastamisi kopsaka trahvi või suisa vanglakaristusega. Karistus võib küündida kuni 250 000 Taiwani dollari ehk pea 8000 euroni. Korduvrikkujatele kehtivad karmimad määrad.

Koerad Hiinas Yulini koeralihafestivalil. Foto: Johannes Eisele/AFP/Scanpix
Koerad Hiinas Yulini koeralihafestivalil. Foto: Johannes Eisele/AFP/Scanpix Foto: JOHANNES EISELE/AFP

Loomapiinamisjuhtumid on tekitanud varem saarel ohtralt skandaale; aktivistide sõnul on süüdlased pääsenud liiga kergete karistustega. «Taiwani keeld on osa hoogu koguvast trendist Aasias, mis tahab lõpetada julma koeralihakaubanduse. See peegeldab asjaolu, et hiilgaslik osa Aasia inimestest ei söö koerasid ega kasse ning see julm ja kuritegelik äri tekitab neis õõva,» lausus loomakaitseühingu Humane Society International esindaja Wendy Higgins.

Samuti saadab samm tema sõnul selge signaali teistele riikidele nagu Hiina ja Lõuna-Korea. Lemmikloomi tapetakse seal kas peksmise, ülespoomise või elektrilöögi abil.

Lihunik Indoneesias koeraliha valmistamas. Foto: AFP/Scanpix
Lihunik Indoneesias koeraliha valmistamas. Foto: AFP/Scanpix Foto: BAY ISMOYO/AFP

Koeraliha on piirkonnas ajalooliselt populaarne delikatess, kassiliha on selle kõrval vähem menukam. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles