Moskva blokeerib ka uuendatud Süüria-resolutsiooni (20)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keemiarünnaku ohvrid jõudmas haiglasse.
Keemiarünnaku ohvrid jõudmas haiglasse. Foto: AP/Scanpix

Venemaa vetostab ÜRO Julgeolekunõukogu ümbertöötatud resolutsioonikava Süürias Idlibi provintsis toimunud keemiarünnaku kohta, ütles täna Vene asevälisminister Gennadi Gatilov.

«Sel kujul ei ole see projekt meile vastuvõetav ja loomulikult ei hääleta me selle poolt. Hääletame vastu, kuigi meie partnerid ei kuula meie üleskutseid ning pressivad selle projektiga peale ainsa eesmärgiga sundida Venemaa järjekordsele vetole,» lausus Gatilov. «Me ei näe vajadust selliseks Julgeolekunõukogu lisasammuks antud teemal. Varem vastu võetud otsused loovad piisava aluse keemiarünnaku uurimiseks,» lisas ta.

Ta märkis, et uurimisega peab otsekohe pihta hakkama sõltumatu autoriteetne missioon või Keemiarelvade Keelustamise Organisatsiooni asjatundjarühm.

«Missioon tuleb luua laial ja tasakaalustatud geograafilisel alusel ega saa koosneda eranditult Damaskuse valitsuse vaenajatest,» võttis Gatilov oma jutu kokku. «Oleme sellest julgeolekunõukogus mitu korda rääkinud ja esitanud oma vastuettepanekud, mille meie partnerid kahjuks kõrvale heitsid,» sõnas ta. 

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles