Cosmopolitan põimis ühte loosse vähi ja kaalukaotuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Instagram / Scanpix

Naisteajakirja Cosmopolitan USA versioon viis saleduskultuse täiesti uuele tasemele, kui avaldas oma Twitteri kontol foto heas vormis naisest ja kirjutas sinna juurde kutsuvaks pealkirjaks «Kuidas see naine kaotas 44 naela (ligi 20 kilogrammi) IGASUGUSE trennita».

Nagu loole klikkinud inimesed teada said, pidas edukalt kaalu kaotanud naine hiljuti maha tõsise võitluse vähiga.

Postitus tekitas üsna kiiresti tõsise pahameeletormi, mispeale Cosmopolitan kustutas selle maha. Nüüd juhatatakse sama lugu sisse lausega «Tõsine hirm tervise pärast aitas mul oma keha armastada rohkem kui kunagi varem». Artikli kõrval seisab ka märkus, et lugu on täiendatud.

Loo peategelaseks on 31-aastane austraallanna, Melbourne’ist pärit kahe lapse ema Simone Harbinson. «Ma ei olnud kunagi rahul oma kehakuju ega kaaluga,» jutustab ta Cosmopolitanile.

Seejärel kirjeldab ajakiri õudusi, mida Harbinson vähiga võideldes läbi pidi elama ja jõuab siis kaalukaotuse teemani ning reklaamib ühe Austraalia fitnessmodelli leiutatud dieeti, mis aitas Harbinsonil kaotada reklaamitud kilod hoolimata sellele, et ta spordisaali ei saanud.

Kõige tipuks viib link artikli juurest selle dieedi tooteleheküljele, kust saab programmi osta, ning kogu tekst on palistatud Harbinsoni Instagrami-postitustega, mis pakuvad kaalukaotusprogrammide sooduskoode.

Kuigi vähki kaalukaotusvahendina see artikkel otseselt ei reklaaminud, põhjustasid need ootamatud pöörded siiski päris paljude seas pahameelt.

Näiteks ironiseerib üks Twitteri kasutaja: «Ma mäletan, kui mu abikaasal oli vähk, kui ta oksendas oma sisikonda välja, nii seksikas viis kaalu kaotada. Inimesed, mis kurat teil viga on?»

Teine toob aga paralleele lennufirma United Airlines häbilooga: «United: «Meil on kõigi aegade halvim nädal.» Cosmopolitan: «Amatöörid. Astuge kõrvale: «Tahate kaalu kaotada? Saage vähk!».»

Kolmas küsib lihtsalt: «@Cosmopolitan: Olete te segi läinud?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles