Trump kommenteeris lõpuks Süüria õhulööki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA riigipea Donald Trump.
USA riigipea Donald Trump. Foto: JOSHUA ROBERTS/Reuters/Scanpix

USA president Donald Trump andis eile esimese suure intervjuu Süüria õhubaasile antud õhulöögi järel. Maailmas palju kiitust pälvinud otsust põhjendas Trump ise eelmise riigipea Barack Obama poliitikaga, kelle Süüria-teemalisi valikuid oli ta omal ajal toetanud, kirjutas väljaanne Washington Post.

«Obama administratsioon oleks pidanud selle ammu aega tagasi juba ära tegema, mida ma tegin – ja asjalood oleks palju paremas olukorras. Minu hinnangul oleks Süüria siis praegu palju paremas seisus,» rääkis Trump eile telekanalile Fox antud intervjuus. «Ta [Obama] ei teinud seda. Ma ei tea, mis juhtus, kuid ta ei teinud seda. Isegi Obama enda inimesed on tunnistanud, et see oli vale tegu.»

Möödunud reedel tegi Trump lühida avalduse kohe Shayrati õhubaasi ründamise järel, teatades, et teda liigutasid pildid Süüriast, kus oli näha abituid mehi, naisi ja lapsi, kelle hulgas olid ilusad beebid. Pärast seda USA meedias üsna üksmeelselt heaks sõnavõtuks hinnatud lühidat teadet ei maininud Trump rünnakut kuni eilseni üldse, see-eest pidid ohtralt selgitusi jagama tema nõunikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles