Tillersoni võtsid Mosvas vastu etteheited

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Rex Tillerson (vasakul) ja Vene välisminister Sergei Lavrov eile Moskvas kohtumise algul kätlemas.
USA välisminister Rex Tillerson (vasakul) ja Vene välisminister Sergei Lavrov eile Moskvas kohtumise algul kätlemas. Foto: ALEXANDER NEMENOV/AFP/Scanpix

Pärast seda, kui USA välisminister Rex Tillerson oli eile Moskvas peaaegu terve päeva oodanud, kohtus ta pärastlõunal viimaks siiski ka Vene riigipea Vladimir Putiniga. See oli Putini esimene kohtumine Trumpi administratsiooni kõrge esindajaga.  

Moskva ja Washingtoni suhted on pärast Ühendriikide möödunudreedest õhtulööki Süürias sedavõrd pingelised, et väljaande New York Times polnud kuni viimase hetkeni kindel, kas Putin soostub Tillersoniga kokku saama.

Selle nädalal alguses olid Vene võimud kinnitanud, et Putin Tillersoniga ei kohtu, kuid eile teatas Kremli pressiesindaja Dmitri Pesvov, et võimalus on siiski olemas. Enne seda on Venemaa juhid Teise maailmasõja lõpust saadik kohtunud kõigi visiidile saabunud USA väliministritega, kuid Peskov kinnitas veel eilegi, et kohtumine sõltub sellest, kuidas on läinud Tillersoni varasemad kokkusaamised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles