Tillerson: Assadi režiim läheneb lõpule (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rex Tillerson.
Rex Tillerson. Foto: Sergei Guneev/Sputnik/Scanpix

Ameerika Ühendriikide välisministri Rex Tillersoni sõnul lähtub Washington sellest, et Süüria presidendi Basha al-Assadi võimuaeg on piiratud – ent tema lahkumine peab aset leidma organiseeritud viisil.

«Me tõepoolest rääkisime Assadi tulevasest rollist – olgu selleks siis osalus või mitteosalus poliitilises protsessis. Ilmselgelt on meie seisukoht, et Assadi režiim läheneb oma lõpule ja selles on nad oma käitumisega ise süüdi,» märkis Tillerson pressikonverentsil pärast läbirääkimisi Vene välisministri Sergei Lavroviga.

Tillersoni sõnul on Venemaa kõige lähem Assadi liitlane ning võib aidata tal reaalsust mõista.

«Peame tähtsaks, et Assadi lahkumine leiaks aset struktuurselt organiseeritud moel,» lausus ameeriklane. «Mõistame, et see nõuab aega, kuid tulemus, nagu mulle tundub, ei näe Assadile ette rolli Süüria riigi juhtimisel. Rahvusvaheline kogukond ei ole sellega nõus ja meie ei ole sellega nõus,» lisas USA välisminister. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles