Kim Jong-nami arvatavad tapjad astuvad kohtu ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtualune Siti Aisyah politseinike vahel.
Kohtualune Siti Aisyah politseinike vahel. Foto: MANAN VATSYAYANA/AFP/Scanpix

Põhja-Korea liidri poolvenna Kim Jong-nami mõrvas süüdistatud kaks naist lähevad täna kohtu ette.

Indoneeslast Siti Aisyah`d (25) ja vietnamlast Doan Thi Huongi (28) ähvardab süüdimõistmisel surmanuhtlus.

Istung toimub Sepangi alama astme kohtus. Oodatakse, et prokuratuur taotleb hagi viimist kõrgema astme kohtusse, kus saab naiste üle kohut mõista mõrvasüüdistuse alusel.

Politsei väitel tapsid naised Kimi 13. veebruaril Lumpuri rahvusvahelises lennujaamas ülemaailmselt keelustatud närvimürgiga VX, mis on massihävitusrelvade nimistus.

Indoneesia ametnike sõnul peteti Sitit mõrvaplaanis kaasa lööma, sest viimane arvas, et osaleb ühes vembusaates. Doani perekonna sõnul kutsuti tütar Malaisiasse näitlema.

Tapmine põhjustas Malaisia ja Põhja-Korea vahel diplomaatilise kriisi, mille jooksul keelustati vastastikku üksteise kodanike lahkumine oma riigist ning kutsuti tagasi suursaadikud. Reisikeeld tühistati märtsis, kui pooled leppisid kokku Kimi surnukeha saatmises Põhja-Koreasse.

Leppe alusel lubati Põhja-Koreasse naasta ka kolmel põhjakorealasel, keda politsei peab huvipakkuvateks isikuteks. Nende seas on oli Malaisias tegutsenud diplomaat.

Politsei otsib veel nelja põhjakorealasest meest, keda kahtlustatakse tapmisplaanis osalemises. Arvatakse, et nad on naasnud oma kodumaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles