Vene piirivalve ei lasknud Iraani migrante Soome

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Lehtikuva/Scanpix.

Soome piirivalveametnike sõnul luhtasid nende Vene kolleegid kuritegeliku ühenduse plaani smugeldada üle piiri ilma viisata neli Iraani kodanikku. 

Piirivalve andmeil toimus vahejuhtum jaanuaris. Kava taga olevat olnud Turkus elavad neli välismaise taustaga inimest. Esmalt sõitsid kurjategijad Soome numbrimärgiga autoga Viiburisse, kus kohtasid oma kliente – seejärel läksid kõik koos Peterburi.

Mingi hetk naasis üks kurjategijaist Soome ning liikus Lapimaa lähedale Kuusamosse, kus jäi operatsiooni läbiviimist ootama. Perekond sõitis samal ajal 100 kilomeetri kaugusel Venemaal asuvasse Pjaozerski külasse. Vene piirivalvurid ei lubanud neid aga Kuusamo viivale teele, mis kuulub piiritsooni alla. Lähemalt kui 45 kilomeetrit Soomele iraanlased ei jõudnud.

Rohkem detaile iraanlaste edasise saatuse kohta pole Soome avaldanud. Nende juhtumiga tegeleb Kouvolas asuv Salpausselkä prokuratuur. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles