Assad lubab ainult erapooletut keemiarelvauuringut (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bashar al-Assad.
Bashar al-Assad. Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

Süüria president Bashar al-Assad hoiatas Damaskuses AFP-le antud usutluses, et lubab eelmise nädala keemiarünnaku asjaolude väljaselgitamiseks vaid erapooletut uurimist.

«Me saame lubada uurimist ainult siis, kui see on erapooletu, kui me oleme kindlad, et delegatsioonist võtavad osa ainult erapooletud riigid, sest vaid nii saame kindlustada, et seda ei kasutata poliitilisel eesmärgil,» ütles Assad eile.

Süüria režiimi liitlane Venemaa vetostas eile ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsiooni, milles nõuti Damaskuselt koostööd rahvusvahelise juurdlusega.

Lisaks sellele teatas Assad, et Süüria konflikti lahendamiseks mõeldud Genfi rahukõnelused ei ole tulemuslikud, kuna Ühendriigid ei ole tõsised oma soovis konflikti lahendada.

«Ühendriigid ei soovi tõsiselt mingeid poliitilisi lahendeid leida. Nad tahavad seda kasutada kattevarjuna terrorismile,» sõnas Assad.

Riigipea lisas, et USA õhulöök Süüria lennubaasi vastu ei kahandanud nende õhuvõimekust.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles