CIA juht nimetab WikiLeaksi vaenulikuks luureagentuuriks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CIA juht Mike Pompeo
CIA juht Mike Pompeo Foto: ERIC THAYER/REUTERS/SCANPIX

USA Luure Keskagentuuri (CIA) juht Mike Pompeo mõistis neljapäeval hukka WikiLeaksi ning nimetas salastatud materjalide massilise avalikustamisega tegelevat organisatsiooni vaenulikuks luureagentuuriks.

Oma esimeses avalikus kõnes pärast agentuuri direktori ametisse asumist, ütles endine vabariiklasest kongresmen, et WikiLeaks käitub kui vaenulik luureagentuur ja räägib kui vaenulik luureagentuur.

Märtsis avalikustas WikiLeaks ligi 8000 dokumenti, mis organisatsiooni enda sõnul paljastab saladusi CIA küberluure vahenditest, millega murda sisse arvutitesse, mobiiltelefonidesse ja isegi nutiteleviisoritesse.

Pompeo öeldu on samas vastuolus president Donald Trumpi varasemate hoiakutega WikiLeaksi suhtes. Trump ütles enne valimisi, et on õnnelik, kuna WikiLeaks avalikustab tema toonase demokraadist rivaali Hillary Clintoni kampaaniajuhi John Podesta eraviisilist elektronkirjavahetust, mille mõju on poliitiliselt kahjustav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles