Maroko tudengite vägivaldseks pööranud meeleavaldusel said kümned viga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demonstrant pisargaasipilves.
Demonstrant pisargaasipilves. Foto: AFP / Scanpix

Maroko põhjaosas asuvas suurlinnas Fèsis puhkesid neljapäeval vägivaldsed kokkupõrked meelt avaldanud vasakäärmuslike üliõpilaste ja julgeolekujõudude vahel, kel tuli ka pisargaasi kasutada.

Aktivistid ja uudismeedia teatasid mõlemalt poolelt kokku umbes 45 inimese vigastustest. Kokkupõrge leidis aset kesklinnas asuva ülikooli linnaku serval ning selle lähedal asuva, linna peamise kohtumaja ees.

Demonstrandid olid kogunenud toetust avaldama kohtu ette astunud kahele vasakpoolsete vaadetega tudengile, keda süüdistatakse islamistist üliõpilase mõrvas. Viimane suri vigastustesse, mille ta sai kokkupõrgetes kahe leeri tudengite vahel 2014. aasta aprillis.

Kohalike võimude sõnul on "mitu" julgeolekutöötajat vigastatud ning nad tuli haiglasse toimetada. Võimud märkisid, et meeleavaldajad "kasutasid vägivalda" ning loopisid julgeolekutöötajaid kividega.

Maroko Inimõiguste Assotsiatsiooni (AMDH) kohaliku kontori juht Abderrahim Lamrabet ütles, et 25 üliõpilast on saanud vigastada.

Prantsuskeelse päevalehe L'Économiste kohaselt viidi haiglasse umbes 20 julgeolekujõudude töötajat.

Võimude sõnutsi on kinni peetud 17 üliõpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles