Murtud ninaluu ja peapõrutuse saanud reisija ähvardab lennufirmat kohtuga (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennureisija kohtlemisega rahulolematud meeleavaldajad O'Hare rahvusvahelises lennujaamas.
Lennureisija kohtlemisega rahulolematud meeleavaldajad O'Hare rahvusvahelises lennujaamas. Foto: KAMIL KRZACZYNSKI/REUTERS/Scanpix

Lennureisija David Dao, kelle turvatöötajad lennufirma United Airlinesi lennu pardalt jõhkralt minema toimetasid, kaebab ettevõtte kohtusse, teatasid tema advokaadid.

Intsident toimus pühapäeval Chicago O'Hare rahvusvahelise lennujaama lennurajal õhkutõusu oodanud reisilennukis, mis oli täielikult välja müüdud. Lennufirma otsustas, et 69-aastane Vietnami päritolu USA kodanik Dao peab oma koha lennukis loovutama, et lennuki meeskonnaliikmed saaksid lennata Louisville´i, kust nad pidid edasi tööle suunduma.

Dao keeldus ning kohale kutsutud turvatöötajad toimetasid ta lennukist jõuga minema. Selle käigus murti Dao ninaluu, ta sai peapõrutuse, kaotas kaks esihammast ning ta tuli toimetada haiglasse, kust ta pääses koju kolmapäeval.

Vahejuhtumist tehtud mobiilivideo levis kiiresti internetis ning põhjustas rahvusvaheliselt suurt pahameelt, mida ei leevendanud ka lennufirma hilisem vabandus. Seejuures kaitses lennufirma esmalt oma otsust, väites, et Dao käitus häirivalt ja riiakalt.

«Lennufirmad, eriti United on meid pikka aega lollitanud,» ütles advokaat Thomas Demetrio eile Chicagos toimunud pressikonverentsil. «Kas me esitame hagi? Jah, tõenäoliselt,» lisas ta.

Siiski on võimalik, et lennufirma püüab jõuda Daoga kohtuvälise lahenduseni. Lennufirma tegevjuhi Oscar Munoze sõnul on nad püüdnud Daoga kontakti saada. Samuti lubas Munoz, et lennufirma ei kasutada tulevikus enam turvatöötajate abi inimeste eemaldamiseks väljamüüdud lennult, kui reisijate elu pole ohus.

Demetrio väitel oli lennukist minema lohistamine Dao jaoks hullem läbielamine kui põgenemine Vietnamist sõja eest. «See, mis mu isaga juhtus, tekitas meis täielikku õudu ja oli šokeeriv,» ütles Dao 33-aastane laps Crystal Dao Pepper.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles