Venemaa ja selle liitlased hoiatasid USAd rünnakute eest Süürias (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov (keskel) võõrustas Moskvas Süüria välisminsitrit Walid Muallemi (vasakul) ja Iraani välisministrit Mohammad Javad Zarifi.
Vene välisminister Sergei Lavrov (keskel) võõrustas Moskvas Süüria välisminsitrit Walid Muallemi (vasakul) ja Iraani välisministrit Mohammad Javad Zarifi. Foto: Pavel Golovkin/AP/Scanpix

Venemaa, Süüria ja Iraan hoiatasid Ameerika Ühendriike täna uute rünnakute eest Süürias.

Vene välisminister Sergei Lavrov, kes kohtus oma Iraani ja Süüria ametivendadega tänasel kolmepoolsel kohtumisel Moskvas, mõistis hukka eelmisel nädalal korraldatud USA raketirünnaku Süüria vastu ja hoiatas uute sõjaliste sammude eest, millel oleksid rängad tagajärjed mitte ainult regionaalsele, vaid ka rahvusvahelisele julgeolekule.

USA süüdistab Süüria valitsust eelmisel nädalal korraldatud keemiarelvarünnakus, milles hukkus üle 80 inimese ning vastas sellele raketilöökidega Süüria õhuväebaasi vastu. Venemaa väitel lähtus gaas Süüria mässuliste keemiarelvaarsenalist ja on kutsunud üles korraldama rahvusvahelist juurdlust.

Süüria välisminister Walid al-Moallem on kiitnud heaks rahvusvaheliste uurijate saabumise õhuväebaasi, kust Washingtoni väitel startisid keemiarelvarünnaku läbi viinud lennukid.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles