Hiina välisminister: USA ja Põhja-Korea sõja puhkemisel pole võitjaid (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina välisminister Wang Yi
Hiina välisminister Wang Yi Foto: Mark Schiefelbein/AP/Scanpix

Kui USA ja Põhja-Korea vahel puhkeb sõda Pyongyangi tuumarelvade ja raketiprogrammide pärast, siis ei ole selles sõjas võitjaid, hoiatas Hiina välisminister Wang Yi reedel, lubades toetada dialoogi kahe riigi vahel.

Wangi kommentaarid on Põhja-Korea tähtsaima liitlase katse leevendada pingeid.

Võimalik sõjategevus Korea poolsaarel tõmbaks tõenäoliselt kaasa ka Hiina, mis on korduvalt väljendanud muret põgenikelaine ning USA ja Lõuna-Korea vägede võimaliku paiknemise üle oma piiridel.

«Kui sõda tõepoolest puhkeb, siis tulemuseks on mitmekordne kaotus. Keegi ei saa tulla võitjaks,» ütles Wang ajakirjanikele ühisel pressikonverentsil Prantsuse välisministri Jean-Marc Ayrault'ga.

«Sestap kutsume kõiki osapooli lõpetama üksteise provotseerimine ja ähvardamine ning mitte lubama olukorral muutuda pöördumatuks ja väljuda kontrolli alt,» sõnas ta.

Hiina välisminister kutsus kõiki osapooli suhtuma paindlikult dialoogi jätkamisse.

«Senikaua kuni toimub dialoog, võib see olla ametlik või mitteametlik, ühe või mitme kanali kaudu, kahe- või mitmepoolne. Hiina on valmis toetama kõiki neid,» rõhutas Wang.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles