Saksa lehele saadetud vihje seab Dortmundi rünnaku uude valgusse (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dortmundi Borussia meeskonna buss pärast plahvatust.
Dortmundi Borussia meeskonna buss pärast plahvatust. Foto: Martin Meissner/AP

Saksa päevaleht Tagesspiegel sai anonüümse kirja, kus võeti vastutus teisipäeval jalgpalli Meistrite liiga mängu eel toimunud pommiplahvatuste korraldamise eest.

Kui seni seostati Saksa jalgpalliklubi Dortmundi Borussia bussi vastu korraldatud pommiplahvatusi sündmuspaiga lähedalt leitud sõnumite tõttu islamiäärmuslastega, siis Saksa lehele saadetud kirja järgi panid toe toime hoopis paremäärmuslased.

E-kirjas teatati, et pommiplahvatused olid viimane hoiatus ning lubati korraldada uus rünnak järgmisel laupäeval Kölnis, kirjutas Tagesspiegel eile. Kirjas mainitakse Adolf Hitlerit ja pilatakse multikultuursust.

Väljaande teatel on viide Kölnile seotud seal toimuva meeleavaldusega, kus protestijad kavatsevad avaldada meelt immigratsioonivastase erakonna AfD vastu. 

Väljaanne on kirja edastanud uurijatele. BBC viitas uurimisallikatele, kelle sõnul võidi sündmuspaiga lähedalt leitud sõnumid jätta jälgede segamiseks ning rünnaku taga võiva olla poliitilised äärmusliikumised või vägivaldsed jalgpallifännid.

Kolmes pommiplahvatuses sai vigastada Dortmundi Borussia hispaanlasest kaitsja Marc Bartra. Juhtunuga seoses peeti kinni Iraagi päritolu mees.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles