Tallinna külastav Hodorkovski teatas lahkumisest Avatud Venemaa fondi juhi kohalt (13)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa presidendi Vladimir Putini kriitik ja naftakompanii Jukos endine omanik Mihhail Hodorkovski 2016. aasta detsembris Tallinnas inimõiguste instituudi aastakonverentsil.
Venemaa presidendi Vladimir Putini kriitik ja naftakompanii Jukos endine omanik Mihhail Hodorkovski 2016. aasta detsembris Tallinnas inimõiguste instituudi aastakonverentsil. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Vene ärimees Mihhail Hodorkovski teatas täna Tallinnas Avatud Venemaa fondi konverentsil, et lahkub fondi juhi kohalt.

«Lubasin lahkuda oma kohast ning teen seda. Minu järgnevad ülesanded on seotud suhtluskanalite arendamisega Venemaa ja ülemaailmse kogukonna vahel,» lausus Hodorkovski laupäeval Tallinnas 15.-16. aprillini toimuval konverentsil.

Lisaks soovitas Hodorkovski konverentsi osalistel toetada Aleksei Navalnõi kandidatuuri 2018. aastal toimuvatel Vene presidendivalimistel ning Dmitri Gudkovi kandidatuuri Moskva meerivalimistel.

Konverentsil valitakse mullu novembris Helsingis asutatud organisatsioonile uus juhtkond. Ka arutatakse Vene võimude vastu suunatud opositsiooni aktsiooni «Kõrini!» (vene keeles Надоел!) korraldamist 29. aprillil Moskvas ning seda, kas koostööd tuleks teha opositsiooniliidri Aleksei Navalnõiga, kes kavandab järjekordset suurmeeleavaldust korruptsiooni vastu.

Hodorkovski käis Tallinnas ka mullu detsembris, kui ta andis Avatud Venemaa nimel üle ajakirjandusauhinnad. Auhinnad said seitse Venemaa temaatikat kajastanud ajakirjanikku, kelle artikkel või telelugu ilmunud sel aastal kas Vene või välismeedias.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles