Süürias plahvatas evakueeritavate inimeste lähistel autopomm, on palju hukkunuid (14)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Süüria riigimeedia teatel plahvatas laupäeval autopomm busside lähistel, mis transportisid mässuliste piiramisrõngas olevatest linnadest evakueeritud tuhandeid inimesi. Süüria opositsiooni päästeteenistuse teatel on hukkunuid üle saja.

«Enesetapupommar sõitis veokiga, mille pardal olid väidetav abi, ning õhkis pommi busside lähistel,» ütles keskus. Riigimeedia sõnul sooritas rünnaku terrorirühmitus. Damaskus määratleb selliselt kõiki opositsiooni relvarühmitusi.

Riikliku telekanali Al-Ikhbariya avaldatud piltidelt võib näha mitut surnukeha ja taustal kerkivat musta suitsupilve.

Plahvatus toimus Aleppo linna äärealal Rashidinis, kus seisid pea 5000 inimest evakueerivad bussid. Inimesed olid päev varem lahkunud Fuaa ja Kafraya linnast.

Damaskus ja mässulised sõlmisid leppe, mille alusel evakueeritakse mässuliste piiramisrõngas linnadest umbes 5000 ja valitsusvägede piiramisrõngas linnadest üle 2000 inimese. Pooled on eri meelt evakueeritavate relvastatud võitlejate arvus, mistõttu jäid bussid kahes eri kohas ööl vastu laupäeva seisma.

Kommentaarid (14)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles