Briti välisminister: Bashar Al-Assad on mürgine peaterrorist (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boris Johnson.
Boris Johnson. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP/Scanpix

Süüria president Bashar Al-Assad on peaterrorist, kes on sünnitanud kustumatu kättemaksuhimu, ütleb Briti välisminister Boris Johnson.

Bashar al-Assad. Foto: AFP/Scanpix
Bashar al-Assad. Foto: AFP/Scanpix Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

Johnson kirjutas ajalehes Sunday Telegraph, et Venemaal on aeg mõista, et Assad on nii sõna otseses mõttes kui ka metafoorses tähenduses mürgine. «Moskval on veel võimalus asuda selles tülis õigele poolele,» lisas ta.

Johnson viitas Süüria Khan Sheikhuni linnas korraldatud keemiarünnakule, milles möödunud nädalal hukkus ligi 90 tsiviilisikut, sealhulgas kümneid naisi ja lapsi. «Assad kasutab keemiarelvi sellepärast, et need pole üksnes kohutavad ja valimatud. Need on ka õudust tekitavad,» kirjutas minister.

Suurem osa rahvusvahelisest kogukonnast on süüdistanud Assadi vägesid keemiarelva kasutamises ja nõudnud Süüria valitsuselt koostööd mürkgaasirünnaku uurimisel.

Assadi valitsus on süüdistusi eitanud ning Venemaa on torpedeerinud oma liitlasi puudutavad resolutsioonikavandid ÜRO Julgeolekunõukogus.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles