Video: USA politsei jahib tapjat, kelle veretööd sai näha Facebookis otseülekandena

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Stephens
Steve Stephens Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Ameerika Ühendriikide Ohio Clevelandi politsei jahib tapjat, kes tegi oma veretööst, milles kaotas elu eakas mees, otseülekande Facebookis.

Politsei teatel on tegemist Steve Stephensi nimelise mehega, kes kiitles sotsiaalmeedias veel 13 – 15 inimese tapmisega, kuid uurimine ei andnud nende tapmiste kohta tõendeid, edastab The Independent.

Steve Stephens / Handout/Reuters/Scanpix
Steve Stephens / Handout/Reuters/Scanpix Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Mees lisas, et ta on kõigest ja kõigist tüdinenud ning ta ei lähe esmaspäeval enam tööle. Stephens töötab firmas Beech Brook mis nõustab probleemseid lapsi ja noori.

Politsei edastas meedias mehe tunnusmärgid, et ta on  185 sentimeetrit pikk, kaalub 110 kilogrammi, kannab tumesinise ja mustade triipudega särki ja tal on habe ning palus kodanikke neile mehe võimaliku asukoha kohta teada anda.

Lisaks politseile otsib Stephensit Föderaalne Juurdlusbüroo, kuna mees on relvastatud ja võib väga ohtlik olla.

Steve Stephens / Handout/Reuters/Scanpix
Steve Stephens / Handout/Reuters/Scanpix Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

CNNi andmetel langes Stephensi ohvriks 74-aastane Robert Goodwin seenior, olles varasemast Stephensile võõras. Kurjategija lasi oma ohvri maha.

«See, mis aset leidis, on väga julm. Kui Stephensil on mingi probleem, siis peab ta sellest rääkima, mitte oma probleemi võimaliku lahendusena ettejuhtuvaid inimesi tapma,» sõnas Clevelandi politseijuht Calvin Williams.

Cleveland on Ohio osariigis pärast Columbust suuruselt teine linn, kus elab 400 000 inimest.

Clevelandi linnapea Frank Jackson kutsus Stephensit end politsei kätte andma, et «keegi rohkem kannatada ei saaks».

Politsei vestles Stephensi perekonnaliikmete ja sõpradega, kelle teatel läks mees hiljuti oma kallimast lahku ja muutus vägivaldseks.

Mehe ema Maggie Green pöördus televisiooni ja sotsiaalmeedia kaudu poja poole, et ta lõpetaks põgenemise.

Stephensi tööandja Beech Brooki teatel oli ta korralik töötaja ning tema vägivaldne käitumine ja inimese tapmine tuli neile üllatusena.

Politsei andmetel edastas mees Facebookis tapmise otseülekandena eile õhtul, video oli üleval kolm tundi, enne kui see eemaldati. Nüüdseks on Stephensi Facebooki lehekülg suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles