Galerii: elu Põhja-Korea piirilinnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Yalu jõgemööda jooksev piir Hiina ja Põhja-Korea vahel on sellele eraklikule riigile üks väheseid viise suhelda välismaailmaga, vahendab Business Insider. 

Hiina on pikka aega olnud ainus Põhja-Koreaga kaubandussuhteid omav suurriik, kuid needki suhted on pingete kasvades hääbumas. Väidetavalt saatis Hiina hiljuti piirkonda 150 000 sõdurit.

Piiril Põhja-Koreaga asub Hiina poolel Danongi linn, kus turistidelgi on võimalik binokliga üle jõe Põhja-Koreasse piiluda. Yalu jõel korraldatakse lisaks soovijatele ka paadisõite, et näha, milline on elu teisel pool ligikaudu 1400-kilomeetrist piiri.

Põhjakorealastel on keelatud Pyongyangi loata riigist lahkuda, seetõttu on neil välismaailmast aimu vaid vaadeldes üle jõe Danongis toimuvat.

Sõprussild (galeriis) on üks väheseid võimalikke viise Põhja-Koreasse siseneda ja sealt lahkuda. Sildapidi käib ka enamik kaubavahetust Hiinaga. Põhja-Korea pool piiri Sinuijus asub seetõttu ka mitu tehast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles