Prantsuse presidendikandidaat Le Pen lubas taastada valve piiridel (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marine Le Pen toetajatega kohtumas.
Marine Le Pen toetajatega kohtumas. Foto: LAURENT CHAMUSSY/SIPA/LAURENT CHAMUSSY/SIPA

Prantsusmaa presidendikandidaat Marine Le Pen lubas esmaspäevasel kampaaniaüritusel tuhandetele toetajatele, et taastab ametisse astumisel valve riigipiiridel ja tühistab Schengeni leppe.

«Mina kaitsen teid. Üks esimesi tegusid presidendina saab olema piirivalve taastamine,» ütles Le Pen.

«Me avasime oma Prantsusmaa kodu ukse maffiale ja terroristidele, kes said kiiresti aru, mida nad võivad saavutada tänu võimude uskumatule jõuetusele ja saates oma vihasõdureid migrantidevoogude seas ründama meie riiki selle südames,» kõneles Le Pen.

Prantsuse tsentristlik presidendikandidaat Emmanuel Macron ja parempopulistide liider Marine Le Pen korraldasid esmaspäeval Pariisis mitu konkureerivat miitingut, kuhu saabus tuhandeid poolehoidjaid. Viimastel päeval järsult toetust kasvatanud vasakäärmuslik kandidaat Jean-Luc Melenchon korraldas esmaspäeval kampaaniaürituse Pariisi kanalitel, konservatiivide kandidaat François Fillon sõitis aga kampaaniareisile Nice'i.

Kuus päeva enne presidendivalimiste avavooru 23. aprillil on valimiste tulemus üha ebaselgem. Kaks enim hääli saanud kandidaati pääsevad 7. mai teise valimisvooru, küsitluste kohaselt on selleks reaalsed väljavaated nii Le Penil, Macronil, Mélenchonil kui ka Fillonil.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles