Video: Süüria fotograaf päästab rünnakus haavatud poissi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: OMAR HAJ KADOUR/AFP/Scanpix

Süüriast jõudis maailmameediasse fotograaf, kes oma tööd tehes ühtäkki aparaadi kõrvale heitis ning korjas hoopis sülle viga saanud väikese poisi.

Abd Alkader Habaki nimeline piltnik sattus olema läheduses, kui pomm tabas ümberpiiratud Süüria küladest lahkuvaid elanikke vedavaid busse, tappes 126 inimest.  Lööklaine lõi ta ajutiselt rivist välja, kuid seejärel üritas ta haavatuid aidata.

«Vaatepilt oli nii kohutav,» rääkis süürlane. «Eriti näha lapsi sinu ees suremas. Nii et me otsustasime kolleegidega, et paneme kaamera kõrvale ja hakkame haavatuid päästma.»

Esimene laps, keda ta kontrollis, oli juba surnud. Sama arvati ka järgmise kohta, kuid poiss hingas siiski vaevu.

Habaki korjas ta üles ning pani turvalise ala poole jooksu, sellal kui ta kaamera veel käis ja kõike toimuvat filmis. «Laps hoidis mul kindlalt käest ja vaatas mind,» rääkis mees. Habak jättis umbes kuue- või seitsmeaastase poisi kiirabiautosse. Ta ei tea, kas ta jäi ellu.

Süürlane jooksis tagasi, kuid järgmine ettejäänud laps oli jällegi juba surnud. Kokku hukkus rünnakus 68 last. Meeleheitel Habak varises kokku.

«Emotsioonid said minust võitu,» lausus mees. «See, mida mina ja mu kolleegid nägime, oli kirjeldamatu.» 

Vaata allpool videot Habaki päästeaktsioonist. Võib sisaldada häirivaid kaadreid. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles