FSB: tšetšeenid plaanisid Sotšile terrorirünnakut

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister, föderaalse julgeolekuteenistsue ülem ja valitsusjuht kohtumas enne terrorivastase võitluse komitee koosolekut Kremlis.
Vene välisminister, föderaalse julgeolekuteenistsue ülem ja valitsusjuht kohtumas enne terrorivastase võitluse komitee koosolekut Kremlis. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Venemaa kõrgete julgeolekuametnike sõnul üritasid tšetšeeni mässulised koostöös Al-Qaeda terroriorganisatsiooniga sel suvel korraldada terrorirünnaku olümpialinnaks valitud Sotšis, kuid võimudel õnnestus nende kavatsus nurjata.

FSB juht Aleksandr Bortnikov kinnitas täna riikliku terrorismivastase komitee koosolekul, et juulis ja augustis taheti rünnata nii Sotšit kui ka Anapa kuurortlinna võimsate isetehtud lõhkeseadeldistega, vahendas RIA Novosti.

Terroriplaani taga olid tema sõnul pikaaegne tšetšeeni separatistide juht Doku Umarov ning keegi Al-Qaeda terroriorganisatsiooni emissar Moganned.

Bortnikov tunnistas ka, et lõuna föderaalringkonnas on jätkuvalt kõrge terrorioht ametiorganitele, korrakaitsetöötajatele ja sõjaväelastele. Seejuures hoiatas ta «terroristlike diversiooniaktide» eest just Lõuna-Osseetia ja Abhaasia naabruses olevatel aladel, vahendas AFP.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles