Nemtsovi arvatav mõrvar eitab süüd (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zaur Dadajev (paremal).
Zaur Dadajev (paremal). Foto: Mikhail Pochujev/TASS/Scanpix

Vene opositsioonipoliitiku Boriss Nemtsovi arvatav mõrvar Zaur Dadajev lausus täna Moskva ringkonnakohtus, et veetis kuriteopäeva nohuga kodus, väisates vaid mošeed.

«26. veebruaril 2015 olin Vejernajal asuvas korteris. Mul oli nohu. Olin haige. Ma ei käinud kodurajoonist kuni 1. märtsini kaugemal,» ütles Dadajev.

Ta selgitas, et eeluurimisel tegi ta ülestunnistuse seepärast, et oli olukorra tõttu selleks sunnitud. Tegelikult oli ta 27. veebruaril ainult kodus ja mošees.

«Sõitsime Ruslan Gerenejeviga vaid mošeesse palvusele. Olin kodus kuni 28. kuupäeva ööni. Kodurajoonist ei lahkunud ma kuni Groznõisse sõitmiseni 1. märtsil,» selgitas ta.

Ta ütles ka, et septembrist novembrini 2014 polnud teda Moskvaski. «Septembri lõpust olin teenistuses enda väeosas N2041 Groznõis, ka oktoobri veetsin Groznõis, käisin vaid Inguššias. Novembri veetsin  samuti teenistuses.»

Tema sõnutsi keeldus pataljoni Sever endine asejuht Ruslan Geremejev teda detsembri 20. kuupäevadel ära laskmast. «Tahtsin erru minna, olin juba kolm korda põrutada saanud. Sel ajal käisin ma esimest korda Geremejeviga Moskvas. Ta tegi ettepaneku, et otsib mulle tööd. Andis oma auto võtmed ja ma sõitsin ema juurde Inguššiasse ja sealt 25. detsembril Moskvasse,» rääkis Dadajev.

Nemtsov tapeti 2015. aasta 27. veebruaril Moskvas Kremli vahetus läheduses Suurel Moskvoretski sillal.

Vene Basmannõi kohtu korraldusel on Nemtsovi mõrvas kahtlustatuna vahi all viis kahtlusalust: Zaur Dadajev, Anzor Gubašev ning nende kaasosalised Hamzat Bahhajev, Šadid Gubašev ja Temirlan Eskerhanov.

Mõrva organiseerimises on tagaselja süüdistus esitatud Tšetšeenia siseministeeriumi pataljoni Sever sõdurile Ruslan Muhhudinovile.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles