Põhja-Korea ÜRO saadik hoiatas tuumasõja eest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea ÜRO saadik Kim In-ryong.
Põhja-Korea ÜRO saadik Kim In-ryong. Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Ainult Põhja-Korea ÜRO saadiku pressikonverentsil on võimalik, et diplomaat tervitab pühadelt tööle naasnud ajakirjanikke ja hoiatab seejärel tuumasõja puhkemise võimaluse eest, vahendab CNN.

Pärast Ameerika Ühendriikide avaldust, et Washington kavatseb lõpetada oma strateegilise kannatlikuse Pyongyangi suhtes, teatas Põhja-Korea ÜRO aseesindaja Kim In-ryong kiiruga kokku kutsutud pressikonverentsil, et Ühendriigid riskivad tuumasõja puhkemisega.

«See on loonud olukorra, kus Korea poolsaarel võib igal hetkel puhkeda termotuumasõda, mis ohustab tõsiselt maailma rahu ja julgeolekut,» sõnas Kim.

Kuigi Põhja-Korea saadikute suust on ennegi sarnaseid avaldusi kuuldud, tulid eilsed sõnad kõrgemalt tasemelt.

«USA häirib globaalset rahu ja stabiilsust ning väidab gängsterliku loogika alusel, et suveräänsesse riiki tungimine on õiglane ja proportsionaalne, jätkates rahvusvahelise korra «kaitsmist» eesmärgiga tuua see ka Korea poolsaarele,» teatas saadik avalduses.

Kimi sõnul on tema riik valmis reageerima ükskõik millisele Ühendriikide sõjapidamise viisile. Igale raketile või tuumalöögile vastatakse samaga.

Korea poolsaarele saadeti Ühendriikide mereväerühm eesotsas lennukikandja USS Carl Vinsoniga. Põhja-Korea ÜRO saadiku sõnul näitasid USA häbitud manöövrid seda, et sissetung Põhja-Koreasse on jõudnud uude faasi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles