Väidetavad Trumpi toetajad üritavad Le Peni šansse suurendada (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marine Le Pen.
Marine Le Pen. Foto: MICHEL EULER/AP/Scanpix

Venemaa osalus valimiste mõjutamisel on hästi teada, kuid uued andmed näitavad, et ka USA internetikasutajad üritavad Marine Le Peni võiduvõimalusi kasvatada, vahendab The Local.

Sotsiaalmeediat jälgiva ühenduse Linkfluence andmed näitavad, et Ühendriikide internetikasutajad üritavad mõjutada Prantsuse presidendivalimiste tulemusi, tehes valekontode alt positiivset kampaaniat Rahvusrinde kandidaat Marine Le Penile.

Firma esindaja Guilhem Fouetillou sõnul näitavad tulemused, et Donald Trumpi toetanud internetikasutajad on muutunud aktiivseks ka Le Peni toetamisel. Tema sõnul on märgata ka paremäärmuslastelt lähtuva informatsiooni olulist kasvu.

«Enamik postitusi tehakse Trumpi toetajate kontodelt, mis olid aktiivsed ka Ühendriikide presidendikampaania ajal,» sõnas Fouetillou.

Andmed näitavad, kuidas Trumpi toetajad on organiseerunud, et luua sotsiaalmeedias libakontosid.

Linkfluence juhataja sõnul moodustavad Trumpi toetajad internetikasutajatest vaid väikse osa, kuid nende organiseeritud tegevus võimaldab internetikeskkonda enda sõnumiga täita.

Fouetillou sõnul võib taoline tegevus Le Peni kampaaniale küll hoogu juurde anda, kuid ei oma ilmselt rolli valimistulemuse otsustamisel.

Marine Le Pen ise on Trumpi tuline toetaja ja õnnitles teda kohe pärast novembrikuist valimisvõitu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles