Ühendriikides tappis äärmuslike vaadetega mees kolm inimest (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fresno politseiülem Jerry Dyer koos kolleegidega sündmuskohal.
Fresno politseiülem Jerry Dyer koos kolleegidega sündmuskohal. Foto: John Walker/AP

Ühendriikides avas 39-aastane mees teisipäeval tule Fresno linnas, surma sai kolm ja haavata veel üks inimene, teatasid võimuesindajad.

Võimude kinnitusel osutus tulistajaks Kori Ali Muhammad, kes on vahistatud.

Muhammadi kahtlustatakse ühtlasi motelli turvamehe tulistamises möödunud nädalal. Turvamees suri hiljem haiglas.

Fresno politseiülema Jerry Dyeri kinnitusel karjus mõrtsukas vahistamisel: «Allahu Akbar!»

Politseiülema sõnul viitasid Muhammadi Facebooki postitused sellele, et mees vihkas teiste seas kõiki valgeid inimesi ja valitsust.

«Tegemist oli provotseerimata rünnakutega täiesti süütute inimeste vastu mehe poolt, kel oli lihtsalt kavas täna inimesi tappa,» tõdes Dyer.

Politseiülema hinnangul viitab kõik sellele, et mõrtsukas tegutses üksi, kuid uurimisel on ka mehe võimalikud terrorisidemed.

Politseileitnant Mark Hudson kinnitas, et juhtunuga seoses võeti ühendust Föderaalse Juurdlusbürooga (FBI). Hudsoni andmetel olid kõik Muhammadi ohvrid valged mehed. Mõrvaril oli kuritegelik minevik, mis sisaldas muu hulgas relvaseaduse rikkumisi, narkokuritegusid ja terrorismiga ähvardamist.

Muhammadi ootab ees neli mõrvasüüdistust ja süüdistus mõrvakatses.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles